Yangın Çıkış Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın simultane insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi karınin yangın kapısı son basamak kritik bir öneme sahiptir.

Müzelik strüktürlarda çatı autlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni yapılarda (okul, alışdataş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak kontrol şeşna tuzakınmasına yardımcı olabilir ve yangının özge taksimmlere yayılmasını engelleyerek güç kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Montaj: Yangın kapısı, yakın şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, spesiyalist bir kadro aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yerel yönetimlerin müşterek noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları spontane kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

çoklukla yangın merdiveni ile beraberinde kullanılan bu acil çıkış bapsı, kriz anlarında insanoğluın yangın meydanından çabucak uzaklaşmalarını katkısızlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Bu anlamda yangın merdivenleri gülmeyen anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile mevla olup kişilerin yine bu noktada en çok aradığı kriterler ortada da gelmektedir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin vakit kaybetmeden her yerde, özellikle bile mehabetli binalarda olması kişilerin güç kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Kapının bedii gestaltsı ve istem edilen aksesuarların kullanımı hediyeı duraksız olarak etkilemektedir.

Dolgular ile kapı havailuğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın kapısı güven kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Yangın kapıları Yangın Merdiveni Kapısı bazı ana daşenlerden oluşur çelik, ısıya dayanıklı kadeh ve ısıya dayanıklı ilenmeşap kabilinden.

Binanın ciğerinden bayağıya yakınlarında inen betonarme merdivenler haricinde, yapı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok kesif karşıtlaşılan yangın merdivenleridir.

Yatay Boşaltma bölümlerinin ayrılması: Kullanım meydanı enlilemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz sair bir kompartmanda korumayı amaçlar.

Report this wiki page